Dallos Mézeskalács

Hozzávalók

• 50 dkg liszt
• 17 dkg porcukor
• 20 dkg vegyes virágméz
• 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
• 1-1 mokkáskanál fahéj
• szegfűszeg
• 3 dkg margarin
• 1 tojás és 1 sárgája
• ízlés szerint narancs és citromhéj, gyömbér, ánizs vagy használhat mézeskalács fűszerkeveréket.

 

Recept profiknak

Mézeskalács kezdőknek

A mézet meglangyosítjuk beletesszük a szobahőmérsékletű margarint. A tojást kikeverjük a porcukorral, használhatunk kristálycukrot is, de akkor tovább kell keverni, hogy elolvadjon. A lisztet átszitáljuk beletesszük a szódabikarbónát és a fűszereket. A szódabikarbónát egy kis tejben is feloldhatjuk, így nem hólyagosodik a süti. Alaposan összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Nejlonzacskóba téve szobahőmérsékleten fél napig pihentetjük. Nyújtjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 10-12 percig sütjük lehet 200 fokon 7 percig is.

Díszítés

Sütés előtt: Egész tojással kenni, magokkal szórni vagy sütésálló szóró cukorral díszítjük. Sütés után: 1 tojás fehérje 15-17 dkg porcukorral kikeverni nejlonzacskóba tölteni és a sarkán kicsi lyukat vágva tetszőlegesen mintázni.

Dallos Mézeskalács FacebookDallos Mézeskalács e-mailDallos Mézeskalács TelefonDallos Mézeskalács telefonszám