Dallos Mézeskalács

Gyakorlott háziasszonyoknak

25 dkg mézet és 5 dkg margarint gőz fölött langyosra melegítünk.

Egy másik edényben 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 teáskanál fahéjat, 1 mokkáskanál szegfűszeget, 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeveréket és 2 dkg szalalkálit gépi habverővel jól kikavarunk, majd beleöntjük a langyos mézbe. Összedolgozzuk 70 dkg liszttel. 24 órát letakarva, pihentetjük.

200 °C-on sütjük 5 percig (mogyoróbarnára).

Díszítő cukormáz

0,5 kg szitált porcukrot 3 tojás fehérjével habbá verünk. Színezni lehet kakaóval, kávéval, ételfestékkel (aromák közt keresd a nagyobb boltokban).

Jó munkát! A saját készítésű sütemény mindig értékesebb!
Ha elakadtál hívj, segítek!

Dallos Mézeskalács FacebookDallos Mézeskalács e-mailDallos Mézeskalács TelefonDallos Mézeskalács telefonszám